SE*GoldDigger's

- En sida om mina katter

Zoil

S*Mira Milaia Jenji eller Zoil som han heter hemma är våran första sibbe och även min första katt. Han är mattes hjärta och skatt. När jag tänker på Zoil så tänker jag lycka.. för det är just vad han är för mig. Han är min lycka, min första katt. Min första egna katt.

Zoil kom till oss dagen före midsommar 2010 och som sagt det var lyckans dag :)

Zoil är en kille med ett stort hjärta och mycke bus i ögonen. Han är den som alltid kommer först och hälsar på en när man kommer hem och han är den som alltid kommer och ska säga godnatt. Han är också våran pussgoaste kisse, han pussar och gosar med allt och alla. Zoil är den av katterna som är riktigt smart, han öppnar dörrar, lådor och har ett sinne för att hitta saker. Skulle Zoil vara en människa så skulle han vara en lång och stilig kille med kostym och slips, bara ta de goda som livet har att erbjuda. En livsnjutare !

När vi skaffade Zoil så tyckte vi att det skulle vara super roligt om han fick möjligheten att lämna någon enstaka kull efter sig , eftersom han är en mycket trevlig och fin kille. Men i katt världen kan mycke ändras på kort tid vilket det gjorde för Zoil. För när Zoil var 6 månader så upptäckte vi att han hade svansknick.. och det innebär att han har en lite böj längst ut på svansen och det vill man inte avla på eftersom man inte vet hur ärftligheten är på det. Så Zoil fick bli kastrat :)

Och han är en mycket lycklig kastrat som älskar att vara ute och upptäcka nya saker.

Zoil har nu fått flytta till en ny familj i Skellefteå. Anledningen till flytten var att Zoil inte riktigt trivdes med den nya familjesituationen som blev när vår dotter Luna gjorde entré i våra liv. Han behövde så mycket närhet och uppmärksamhet, så när Luna föddes så fanns inte riktigt samma möjlighet att ge han det han behövde så vi tog de tunga beslutet att omplacera han. Idag bor han hos en fantastisk familj som gör allt för han och han får all den uppmärksamhet han behöver, vilket känns tryggt för oss. Han kommer alltid finnas i våra hjärtan och han betyder fortfarande massor för oss.

 

Älskade Zoil, vi är glada att vi hittade ett hem som passade dig och att du har det bra! Vi kommer alltid sakna dig.

Här kan du följa Zoil (Jenjis) uppväxt hos uppfödaren Lena S*Mira Milaia 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)
MinaSibiriskaKatter